Etusivu > Ihmiset > Ystävät
Ellin sivut

Ystävät

[Elli ja Emma Ninnan synttäreillä]

Aivan muutaman päivän ikäisestä Emma on ollut pienten ihmisten ympäröimä. Isosiskonsa myötä Emma on päässyt jo tavallista nuorempana hiekkalaatikko- ja kerhopiireihin. Ystäväjoukosta löytyy niin Emman kanssa samana vuonna syntyneitä tovereita kuin vähän vanhempia tai nuorempiakin.

[Riina Karjalainen]

Riina Karjalainen

Ellin hyvän ystävän Rasmuksen pikkusisko Riina on Emmaa vain kaksi kuukautta vanhempi. Emma ja Riina ovat viettäneet merkittävän paljon aikaa yhdessä jo ennen syntymäänsä. Esimerkiksi kesällä 2003 kun tytöt olivat vasta masussa, tuli äitien kulutettua hiekkalaatikon reunaa merkittävän paljon. Ensimmäisen elinvuotensa tytöt tapasivat lähes viikoittain, mutta välimatka Vihdin ja Pähkinärinteen välillä on verottanut tapaamistiheyttä. Tasaisesti kuitenkin yhä pidämme yhteyttä ja käymme toisillamme vierailulla. Riinan koti on myös Ellin ja Emman yksi tutuimmista hoitopaikoista.

Vieraillessaan Riinan luona Emma saa lainata Riinan leluja, makuupaikkoja sekä tietysti seurustella ystävänsä kanssa. Ensimmäisiä kunnon katsekontakseja toisiinsa tytöt alkoivat ottaa, kun Emma oli vajaan neljä kuukautta vanha. Kaksivuotiaina tytöt jo osaavat hyvin leikkiä yhdessä, vaikkakin Emma usein jättäytyy itsenäisiin leikkeihin kolmikon Elli, Rasmus ja Riina leikkiessä vähän rajummin. Onpa kuitenkin välillä jo todistettu Emman ja Riinan ihan kahdenkeskeiset nukkeleikitkin.

Hiekkiskaverit Salla, Eemeli ja Pikku-Joonatan

Vihtiin muutettuamme tapasimme heti hiekkalaatikolla Leinon Sallan ja Sjöblomin Eemelin, jotka ovat molemmat syntyneet alkuvuodesta 2003. Tuolloin Emman ollessa vielä vajaan vuoden ikäinen, vaikuttivat uudet kaverit lähinnä Ellin ikätovereilta, mutta pian on Emma ottanut heitä kiinni. Nykyään Sallaa ja Eemeliä sekä heidän uusia sisaruksiaan Saanaa ja Eevaa tavataan viikoittain seurakunnan perhekerhossa ja kirjaston satutunneilla. Myös hiekkisellä nähdään silloin tällöin. Vuonna 2005 syksyllä Emma asettui jo hippokisoissa Sallan ja Eemelin kanssa samalle viivalle, kun Elli juoksi vuotta vanhempien sarjassa. Puolen vuoden ikäero on kummasti kuroutumassa kiinni.

Tärkeäksi kaveriksi on ajan myötä muodostunut myös Sinisalmen Joonatan, joka on Emmaa joitakin kuukausia nuorempi mukavan rauhallinen nuori herra. Joonatanin kanssa on kyläilty vastavuoroisesti ja ovat lapset olleet vuoroin hoidossakin. Emmalla ja Joonatanilla ovat yhteiset leikit aina sujuneet helposti. Hiljaisessa yhteisymmärryksessä on koottu legoja, leikitty astioilla ja tutkittu kirjoja.

[Juha, Mirka ja Veera]

Marin ja Mikon vanhojen kavereiden lapset

Veera Askola: Mikon ja Marin nummelalaisilla koulukavereilla oli Ellin ja Emman syntyessä lapsia vielä aika harvassa. Mukavan poikkeuksen teki Veera Askola, jonka isän Juhan kanssa Mari ja Mikko olivat samalla luokalla lukiossa. Veera on Emmaa puolisen vuotta vanhempi, joten ensi visiiteillä Emma ei tajunnut vielä kaveristaan mitään. Ihan alusta asti Emma saa kuitenkin kiittää Veeraa lähinnä ihanien vauvanvaatteiden ja tavattoman viihdyttävän kehityslelun lainaamisesta.

Taru Puranen: Emman kummit Tuomas ja Kaisa saivat vuoden Emman syntymän jälkeen Taru-vauva. Tarun kohtaloksi jäi istua Emman vanhassa sitterissä ja lainata tytön turvakaukaloa ja rintareppua. Emman ja Tarun ensimmäiset kohtaamiset olivat lähinnä toistensa ihmettelyä. Emma katseli kaveriaan ja totesi toisen olevan vauva. Emma oli myös sitä mieltä, että Taru huutaa. Aika pian Taru kuitenkin kuroo kiinni Emman vuoden etumatkaa.

[Sanna, Aino ja Matti]

Vaimokkeiden vauvat

Mari kuuluu poikkeuksellisen kivaan naisporukkaan, joka Otanieminostalgisesti kutsuu itseään vaimokkeiksi. Tässä porukassa alkaa lapsiluku nousta pian toiselle kymmenelle. Hetken aikaa Emma saa ikäjärjestyksessä viimeisen paikan, mutta noin neljän kuukauden ikäisenä hän sai luovuttaa kuopuksen paikkansa pienelle Kaspianille. Vaimokeiden "vauvat" ovat Heta, Linnea, Aleksi, Joonatan, Manna, Aino, Elli, Matias, Matti, Emma sekä Kaspian.

[Emma, Elli ja Emilia]

Huhtikuun helmien pikkusisarukset

Otaniemessä asuessa Emman isosisko Elli tapaili silloin tällöin netistä tutuksi tullutta porukkaa, jossa kaikki lapset ovat syntyneet huhtikuussa vuonna 2002. Monelle Ellin kaverille syntyi talvella 2003-2004 nuorempi sisarus. Emma on "nuoremman polven huhtikuun helmistä" ensimmäinen. Pepin pikkusisko Mimmi syntyi pari kuukautta Emman jälkeen ja seuraavaksi Emilia sai Ellin tavoin pikkusiskon. Yhteydenpito Huhtikuun helmiin väheni merkittävästi uuden polven syntyessä, mutta kenties vielä jossain vaiheessa kokoonnumme kaikki.

Sivun viimeisin muutos: "2005-10-14 23:27:16 mtreinik"