Etusivu > Harrastukset > Perhekerho

Perhekerho

Talvi 2003 ja kevätkausi 2004

Emma aloitti jo alle kymmenen päivän ikäisenä käymään Otaniemessä seurakunnan perhekerhossa. Maanantaisin oli ohjattu kerho, jossa Emma vielä pääsi aikuisten puolelle nukkumaan tai syömään rintaa ja torstaina oli vapaa leikkituokio. Koska Emma oli vasta nollavuotias, ei hän siellä vielä juuri kerhon toimintaan osallistunut, paitsi äidin sylissä. Kerhon alkuhartauteen kuului aina triangelin soitto ja sitä Emma alusta alkaen äidin avustuksella kokeili. Kilinä sai välillä tytön ilostumaan. Loppu keväästä Emma oppi jo vähän istumaan ja pääsi välillä muiden kanssa leikkimään. Emma tosin keskittyi lelujen syöntiin. Kerhon tärkein anti lieni Emmalle se, että hän oppi siihen, että ympärillä on paljon muita lapsia ja ihmisiä ja hälinää riittää.

Syksystä 2004 eteenpäin

Vihtiin muuton jälkeen aloitimme syksyllä seurakuntatalolla torstaiaamupäivisin perhekerhon. Kerhossa oli ensin yhteinen hartaus pikkukappelissa, sitten lorutuokio leikkihuoneessa, omien eväiden syönti, askartelua ja vapaata leikkimistä kerhon huimalla leluvarastolla. Leikin aikana äidit tai hoitajat välillä lähtivät aikuisten puolelle rauhassa kahville. Emmalle kerhon luonne on paljon muuttunut matkan varrella. Ensin hän seurasi kaikkea tiiviisti sylissä, sitten hän uskaltautui äidin kaverista Ellin kaveriksi ja otti osaa ohjelmaan. Myös leikkiminen kerhotätien kanssa, kun äiti kävi juomassa kupposen teetä, alkoi vähitellen luonnistua. Emma tykkää kerhossa erityisen paljon siitä, että siellä saa kerhokorttiin ja halutessaan myös käteen kivoja leimoja. Myös lorut ja leikit miellyttävät Emmaa.

Emmankin seuralaiset ovat kerhon edetessä vaihtuneet. Ensin kerhoon vei äiti, sitten Ellu ja syksystä 2005 asti Taija. Monet kerhokaverit ovat sen sijaan pysyneet samana. Esimerkiksi Eemeli ja Salla ovat olleet kanssamme samassa ryhmässä ihan alusta asti. Kerhopäivä muuttui suksyllä 2005 torstaista keskiviikkoon, sillä halusimme vapauttaa torstain kirjaston satutunnille.

Muutaman kerran vuodessa perhekerhossa tehdään erilaisia retkiä tai juhlia. Muutamaan otteeseen on oltu Kustaan kirkossa kuuntelemassa kirkkovarttia, eli lapsille suunnattua parinkymmenen minuutin jumalanpalvelusta. Tämä on ollut Emmasta oikein kiinnostavaa. Kerhon kanssa on myös käyty kevätretkellä Riuttarannassa ja toki on ollut joulu- ja kevätjuhlat. Nämä tapahtumat ovat lapsille aina hyvin jännittäviä ja niistä on Emmankin kanssa puhuttu paljon, vähilläkin sanoilla saa kerrottua, kun jotain kivaa tapahtuu.

Sivun viimeisin muutos: "2005-10-21 22:20:10 mtreinik"