Etusivu > Tapahtumat > Emma saa nimen > Emman nimen juhlinta
Ellin sivut

Emman nimen juhlinta

Nimijuhlat lauantaina 13.12.2003

[Emma nimijuhlavaatteissa] [Nimijuhlien tarjoiluja]

Joulukuun puolivälissä vietettiin Emman nimijuhlia Mamilla ja Ukilla Nummelan Harjutiellä. Paikalle oli kutsuttu sukulaisia sekä pitkäaikaisia ystäväperheitä ja tietenkin Emman kummit Tuomas ja Kaisa Puranen sekä Pauliina.

[Emma Tuomaan sylissä] [Emma ja Puraset] [Emma ja kummit] [Pauliina ja Emma nimijuhlassa]

Mami oli valmistanut vieraille upean kahvipöydän, jossa oli sekä suolaista ja makeaa tarjottavaa. Mari ja Mikko olivat koonneet ohjelman. Vieraiden määrää vähän laski raivokkaasti eteläsuomalaisia sänkyyn kaatava flunssa, mutta kyllä tupa tuli täyteen.

[Nimijuhlat alkamassa] [Pauliina, Mikko, Elli ja Emma] [Mira leikkii Ellin kanssa] [Elli touhuaa nimijuhlissa]

Juhlien aluksi ohjelmasta vastasi Elli, joka touhusi ja leikki olohuoneen lattialla ja oli ohjelmanumero ihan vain itsenään. Kun kaikki olivat paikalla, aloitettiin virallinen ohjelma. Ensin Emman Pappa soitti klarinetilla pari laulua. Seuraavaksi Mari kertoi Emma- ja Elina-nimien taustoista ja siitä, miten Emman nimet valittiin. Mari myös esitteli Emman kummit muulle juhlaväelle.Toisesta musiikkiesityksestä vastasivat Mikko ja Janne, jotka lauloivat kappaleet Päivänsäde ja Menninkäinen sekä Mörri-Möykky. Tämän jälkeen esiteltiin pääasissa Mikon kuvaama ja kokoama valokuvasarja ja Mari kertoi kuvien pohjalta Emman elämän ensimmäisistä kuukausista. Viimeinen musiikkiesitys oli harvinaisuudessaan erityisen hieno: Emman kummitäti Pauliina lauloi ja Jukka-ukki soitti tutun laulun Oravan pesä.

[Timo soittaa klarinettia img 6342] [Emman nimijuhlat] [Jukka ja Pauliina laulavat Emman nimijuhlassa]

Viimeinen ohjelmanumero oli Mikolle ja Marillekin yllätys: Ukki oli siirtänyt kaitafilmiltä videolle pariminuuttisen otoksen, joka oli kuvattu Marin viisivuotissyntymäpäiviltä. Siinä Mari ja Mikko istuivat kakkupöydässä vierekkäin ja sen jälkeen marssivat pieninä elefantteina keittiön ja olohuoneen ympäri peräkkäin. Emman äidin ja isän yhteinen taival on siis jo parinkymmenen vuoden ikäinen.

[Elli ja Pauliina] [Elli, Janne ja kamera] [Elli, Mari ja Mira]

Ohjelman jälkeen juhlinta jatkui vapaamuotoisesti. Juotiin kahvit ja syötiin sekä seurusteltiin. Emma viihtyi itse juhlissaan oikein mallikkaasti: Hän oikeastaan nukkui koko juhlan läpi. Ohjelman ajan Emma nukkui kummitätinsä Kaisan sylissä, ja loppujuhlien aikana Emma ehti nukkua useammakin sylissä ja omassa tutussa sitterissään. Virallisempien kuvien ottamisen ajaksi Emmakin tajusi hetkeksi avata silmänsä.

[Kaisa, Tuomas ja Emma] [Emma ja Elli]

Nimisaunat 11.1.2004

[Mikko ja Elli nimisaunassa] [Maljakko-lehmä] [Nimisaunat: Pauliina ja Emma]

Samana päivänä kun Emma täytti kolme kuukautta, juhlimme Otaniemen rantasaunalla Emman nimisaunoja. Tarkoituksena oli viettää kivaa iltaa ystävien kanssa, saunoa, pelailla ja syödä hyvin nyyttäriperiaatteella koottuja ruokia. Seura ja ruoka olivatkin aivan mainioita. Erityismaininnan nyyttärituomisista ansaitsevat Kaisan ja Tuomaan tekemät hienot ja maukkaan kakut, joiden päälle oli suklaalla taiteiltu kukkia ja Emman nimi.

[Nimisaunat: Sanna ja lapset] [Nimisaunat: naisten keskusteluja]
[Nimisaunat: PK:laisia] [Nimisaunat: Mikko H ja Sari] [Nimisaunat: Jan, Mikko ja Sari] [Nimisaunat: Henri ja Jan ja Mattilat]

Iltapäivän ja illan aikana saunalla kävi viisikymmentä aikuista ja kaksitoista lasta, eli pienellä Emmalla on nyt paljon tuttuja. Vieraat olivat Mikon, Marin ja Ellin ystäviä eri elämänvaiheilta: lapsuudenystäviä Nummelasta, koulukavereita, opiskelukavereita, vaimokeystäviä, kuorokavereita sekä Ellin leikkikavereita perheineen.

[Nimisaunat: äikanopettajia] [Nimisaunat] [Nimisaunat kiia ja ninna]

Illan ohjelma oli täysin vapaamuotoinen. Seinille oli laitettu Emman kuvia ja niitä monet tuntuivat katselevan. Tämän lisäksi vieraat saivat tälläkin kertaa poimia purkista tehtävälaput, joissa oli ohje siitä, mitä kukakin Emman kanssa voisi tehdä ennen kuin tyttö täyttää 18-vuotta. Myös paikalla oleet PK:laiset pääsivät ääneen useampaan kertaan ja lauloivat esimerkiksi uniltaan hitaasti heräävälle Emmalle serenadin.

[Kaisa, Tuomas, Jenni ja Ville] [Nimisaunat: Triviail-miehet] [Nimisaunat: Mirka ja Veera] [Nimisaunat: Mari, Kaisa ja tytöt] [Nimisaunat: Tiina ja Mikko]

Nimisaunat sujuivat hienosti. Emma valitsi tutuksi tulleen tapansa juhlia ja lähinnä nukkui. Onneksi sylejä riitti. Pisimpään Emma viihtyi jälleen Kaisan, Pauliinan ja äidin sylissä. Myös Ellille Emman juhlat olivat huippuaikaa. Oli paljon lapsia ympärillä ja omat kummisetä Stumbe ja kummitäti Katri jaksoivat leikkiä Ellin kanssa vaikka kuinka kauan. Ellikin pääsi saunomaan ja taisi saada aika monta pullaa syödäkseen.

[Nimisaunat: Katri ja Leena] [Nimisaunat: Stumbe hoitaa Elliä] [Elli ja Stumbe nimisaunassa] [Nimisaunat: siivous- ja hoitoapu]
Emman elämän ensi viikot (kuvasarja)
Sivun viimeisin muutos: "2013-08-24 21:45:55 mtreinik"