Etusivu > Tapahtumat > Emman elämän alku > Emmaa odottaessa

Emmaa odottaessa

Sinä aikana kun odotimme Emmaa eli tammikuulta 2003 lokakuulle 2003 meidän perheessämme tapahtui paljon suuria asioita, jotka vaikuttivat merkittävästi siihen, millaista meidän elämämme on. Harvoin yhden perheen elämässä sattuu näin paljon alle vuoden sisällä.

[Elli kävelee eläinmuseossa]

Elli muuttui vauvasta pikku-tytöksi

Sinä aikana kun Emma oli Marin masussa, Elli muuttui perheen vauvasta perheen isoksi pieneksi tytöksi. Elli oppi esimerkiksi kävelemään, syömään oikeata ruokaa, nukkumaan yönsä heräämättä, käyttämään usean sadan sanan sanavarastoaan. Välillä tuntui, että Elli kehittyi yhtä hurjaa vauhtia kuin kohdussa kasvava siskonsa.

Mikosta PK:n musiikkilautakunnan pj

Emman odotuksen aikana Mikko valittiin Polyteknikkojen kuoron musiikkilautakunnan puheenjohtajaksi, mikä merkitsi sitä, että perheen naisväki on saanut tottua viettämään enemmän iltoja kolmistaan.

[Elli ja Mari ja Samara]

Saimme auton

Ellin ja Emman Ukki ja Mami ostivat itselleen uuden auton ja meidän perhe sai omakseen Jussi-papan vanhan, kunnon tekoa olevan Lada Samaran. Niinpä meidän perheen liikkuminen hieman itsenäistyi, ja Mikko ja Elli saattoivat esimerkiksi helposti ajella Jorviin katsomaan uutta Emma-vauvaa. Samaralla Emma myös ajettiin sairaalasta kotiin.

Mikko aloitti kokopäivätyön

Kesäkuun alusta lähtien Mikko alkoi tehdä diplomityötään 40 tuntia viikossa. Näin päättyi vaihe, jolloin Mikko oli päätoiminen opiskelija. Tähän asti Mikko oli kesiä lukuun ottamatta ollut opintojen ohella puolipäivätyössä tutkimusapulaisena Teknillisessä korkeakoulussa.

[Uuden kodin perustukset]

Ostimme kodin Vihdistä

Heinäkuussa löysimme Internetin kautta meille ihanan uuden kodin Vihdin kirkonkylän Kirkonniemeltä. Emma pääsi äidin masussa ollessaan katsomaan niin taloa edeltävää niittyä kuin uuden kodin perustuksiakin.

[Mari hääpuvussa]

Mari ja Mikko menivät kihloihin ja naimisiin

Emma oli masussa mukana, kun äiti ja isä menivät Otaniemen lintutornilla kihloihin 18.7 ja naimisiin Espoon maistraatissa 30.heinäkuuta. Marin hääpukukin mitotettiin sen mukaan, että Emma mahtui mukavasti mukaan. Koska Marin sukunimi muuttui, oli Emma synnytyssairaalassa koodinimeltään tyttö Reinikainen eikä Ellin tavoin tyttö Toivola.

[Valmistunut Mari]

Mari valmistui

Kun saimme tietää, että meille tulee toinen lapsi, sai Marin graduprojekti uutta puhtia. Gradu nimeltään Otsikoi itse - ylioppilasaineiden itse keksityt otsikot valmistui kesäkuun lopussa. Marin valmistujaisia juhlittiin syyskuussa 2003.

Mikon opinnot saatiin päätökseen

Mikko opiskeli ja teki diplomityötään aika kiireellä syksyllä 2003. Kaikki kurssit tuli suoritettua ennen Emman syntymää ja diplomityö nimeltään A Framework for Static Program Analysis valmistui joulukuussa, kun Mikko palasi isyyslomalta takaisin töihin.

Sivun viimeisin muutos: "2005-09-12 15:26:45 mtreinik"